Ölands skördefest

Skördefest i Bläsinge

 

Ölands skördefest har blivit ett stort evenemang, en riktig folkfest, som äger rum i slutet av september eller i början av oktober varje höst. Idén kommer från det lilla skatteparadiset Jersey i engelska kanalen, där det varje vår arrangeras en "Good food festival". Verkligheten visade sig överträffa drömmen om Ölands skördefest. Nu innehåller skördefesten ungefär 900 evenemang och lockar flera tusentals besökare. Skördefesten inleds med en stor konstnatt.

 

Kultur, konst och musik

Under Ölands skördefest kan besökarna ta del av kultur i alla former. Konstutställningar, musikevenemang och mycket annat. Hela Öland är i gång och det känns som om sommarens alla turister åter intar ön.

 

Läs mer om Ölands skördefest på: www.skordefest.nu

 

Öland spirar

Öland Spirar är Ölands Skördefests nya satsning på våren. Precis som under skördefesten så flödar Öland av musik, konst och kultur i alla möjliga sorter.

 

 

 

 

Skördefesten i Bläsinge

 

Bläsinge skördefest

 

I Bläsinge finns ett stort engagemang för Ölands skördefest. Flera håller öppet sina ateljér, ordnar konstutställningar och andra spännande evenemang. Gårdarna i byn säljer förstås både grönsaker och pumpor.

 

Skördefest i hamnen i Bläsinge

Bläsinge fiskeri- och hamnmuseum höll öppet under skördefestfirandet 2012.

 

Öland spirar i Bläsinge

Vill ni se hur det såg ut i Bläsinge under Öland spirar våren 2013?

Klicka in på: Bläsinge spirar